nuffnang

Ahad, 6 Januari 2013

Persoalan Hati



Published with Blogger-droid v2.0.9


Hyep2... selamat tgh ari dunia maya.. rase mcm dh lame je x ngapdate entry.. al-maklumla lately ney bz bebeno.... terase mase mcm cepat plak berlalu... seminit begitu pantas! Semakin meningkat usia, terasa semakin singkat pulak masa. Semakin tinggi pulak cabaran... Apa pun yg mendatang, inilah yg dinamakan kehidupan..

Awal kedatangan 2013, takde banyak perubahan. Still ulang rutin yg same.. bezanya, waktu bekerja dh tak mcm dulu. If dulu terpaksa bekerja 12 jam sehari, 4 hari seminggu & 2 hari bercuti... ney dulu la... now, berbeza.... just 8 jam sehari,  6 hari seminggu, & 1 hari bercuti. urm... ape pendapat korang...? 

Even bekerja 12 jam, tp msih ad 2 hari utk diri sendiri. Mcm2 benda boleh dibuat. Nk tgk movie smpi lappy meletup ke, mmg xde masalah. Klu sekarang ney, terpaksalah berbagi2 mase.... sedangkan aktiviti pada hari cuti lebih dari kiraan 48 jam, mcm2 nk dibuat. Sekarang, barula aq sedar seminit begitu beharga.

Whatever, mungkin ini adelah permulaan...atau erti kate lain baru nak sesuaikan diri. its so k... merungut pun bkn boleh ubah peraturan yg dh ditetapkan. think positif! Sometime, benda yg menyusahkan kita tue la yg akn mendisplinkan diri kita sendiri. Same ada kita suka ataupun tidak, itu bukan persoalannya...

Stop talking about work, lets talk about my feel..?? hihi... menggedik jeq bunyinye kn... menyampah! silakan anda muntah di tong sampah yep... huhu whatever la, this is my blog wokey, setiap kenyataan yg tertaip dari jejari aq yg tak brape runcing ney ade la hak aq, selagi tak menyentuh sensitiviti agama, bangsa & negara... usah la kamu.. kamu... & kamu mempertikaikannyer! Agree..?

Ehem.... sblm itu, pernah tak u all lalui mcm yg pernah terjadi pada aq sekarang ney...  Pernah tak korang benci sangat pade someone ney... even nk pandang sebelah mata pun tak boleh... kire menyampah tahap gaban lah... pernah tak..???


Tiba2.... bangun jeq dari tidur, nama first yg korang sebut ade la 'DIA' yess, org yg korang menyampah tue! Always think about him, tak kira masa & ketika. Even tengah mandi pun... yulk! Memualkan, tapi its reality! Bosan la... persoalannye, kenapa mamat tue..???

Paling tak sukanye, ada debaran bila ternampak muka dia! Eeee... mengada2 betullah... Apakah2 ini tanda2 permulaan menuju ke hospital bahagia. Disgusted!!! Atau boleh diterima akal ke, bagi alasan 'im in love'.... Gila.. gila.. gila... dengan dia. Its nonsense! Nonsense okey...

I dont wanna think again...! Tapi, kalau betul mcm mane..???? uwarghhhhhhhhhhhhhhh... tak mungkin sama sekali! Kalau mungkin camne..??? #@!*&)+

4 ulasan:

  1. Happy New Year! Be strong. Wish you all the best.

    ______
    My Blog: Windows Plus Door

    BalasPadam
    Balasan
    1. Happy news years too... thanx 4 come...

      Padam
    2. You're welcome, thanks for the follow...

      Padam