nuffnang

Rabu, 30 Januari 2013

5 Tanda Anda SUKA SESEORANG


Im in L.O.V.E ...??? OMG, macam tak percaye ! Hello... this statment not for me okey ! Mohon jangan salah faham. Im still single, solo & bujang. Kihkihkih... Stop melalut, this entri bukan nak citer pasal aq, tapi nak talk pasal u all sume yg tgh suke kan someone tapi still menafikan TIDAK..

  • Malu
 Tetibe rase M.A.L.U bila bercakap dgn dia walaupun just nak tanya "Dah Makan..??"

  • Hanya Dia
Kalau dah TERnampak si dia, dah tak nampak yang lain. Backgraund kat belakang tibe2 bertukar jadi winter walaupun mase tue tgh hot giler..

  • Teringat
Sepanjang masa teringatkan dia, even tgh makan pun nampak muka dia. Tgh tgk drama pun tibe2 nampak muka dia.

  • Senyum Sendiri
Duduk sorang2 lepas tue senyum tak sudah. Paling ketara bile tgh ddk termenung, rasa macam ada skrin besar dpn mate tgh tayang moment dgn si dia, walaupun adengan berbalas senyum. kihkih

  • Menunggu Panggilan
Always waiting call or text dari si dia. Tak kira hari & masa ! 7 hari seminggu, 48 jam sehari ! yiehhaaa...

All Final Inspection (B)


Selamat petang & slm 1 Malaysia,

Urmmm, today we all ade meeting for PERPISAHAN Cikgu Vivi & Cikgu Fida. Simple meeting just give present dari all final inspection & dgr ucapan thanks you dari bakal2 Cikgu ney... Hehehe..
Nice pic, sebab ney la moment first yg all Final Inspection (B) berjaya attend... Hehehe
 
Published with Blogger-droid v2.0.9

Selasa, 29 Januari 2013

My Soul ♡♡



My life is incomplete without U!! Walawehhhhh... dah macam lagu 'be mine' by Tasha Manshahar la pulak.. Kihkihkih... Jom nak share ape yg penting sangattttttt dlm hidup aq sampai terbitnya entri My Soul ney...
My luvly lappy !! Ney la tempat aq menumpang manja, menagih kasih... hakhak. Tanpa lappy ney takde la korean drama. Gumawo !!
My luvly boyfie !! Ney chenta hati aq yg palinggggg new la.. tanpa boyfie sekor ney takde new entri. Alamak bersawang berlalang la blog Zon Nana Ke.
My luvly bunny !! Sometime jeq dy berbunyi SEBAB saye bukan kaki TEXT or CALL. Maxis user !!
My luvly bunny two!! Nothing special for this fone coz I HEAT this number BUT i really love this moment !! Sepeninggalan dari kekasih lama. Hahaha. Celcom user !!

 My Soul !! Tanpa wifi ney dah confirm2 la lumpuh... Stroke seTERUK2nya. Ney la punca utama aq mengenali dunia blogger. Luv my nana-wifi !!


Published with Blogger-droid v2.0.9

Ahad, 27 Januari 2013

Maafkan Aku__Last Minute


I luv dis song !! Nice melody... Bile dgr lagu ney sorang2 dlm bilik mesti TERberangan... hahaha... Bagi yg follow drama Setia Hingga Hujung Nyawa, confirm dah tahu lama kan lagu ney... Jom layanzz...


Dan apa
Yang kau mau kan dari ku
Telah lamaku kata
Yg ku cinta sepenuh hatiku

Sampai bila
Harus aku menunggu cinta mu
Dan pabila ku sedari
Kaulah yg pertama..kucintai

(chorus)

Maafkan lah diri ini
Jika takdir menjemputku dahulu
Hanya saat ini yg dapat menemanimu

Dengarkanlah sekali lagi
Jika kau tak percaya pada diriku
Bilaku berkata,
I said i love youu..

 

Isnin, 21 Januari 2013

2 Years !!



Morning & slm 1 Malaysia

Today i have a nice day, perasaan jauh lebih baik dari semalam.. Thanks to ALLAH.. Pagi2 bangun tidur terus intai2 kat tingkap, renung merenung kat langit sat, Alhamdulillah. Langitku cerah dgn kehadiran sang mentari. Syukur! Tapi, tak tau la cerah sampai bile, hope sampai ke petang! Aminn..

                                               
 
Mentari di pagi hari !!

After intai mengintai, aq terus terpaku dpn calender dgn niat nak hitung menghitung hari sambil terkumat kamit berkata "Aishhhh bile la nak gaji!! Kuikuikui" Dlm perkiraan, lagi seminggu.. Lega, sebab bajet akaun masih lagi kukuh seperti selalu, Alhamdulillah. Letak semula calender, capai towel then berlalu ke toilet. Tibe2... !!
 
Abaikan pic edit tue! Pic asal agak brutal sikit .. kuikui

Baru aq perasaan, rupanya dah 2 tahun aq berkhidmat kat HDK! Mcm sekejap plak mase berlalu. Rase mcm baru semalam jeq masuk kerja. Hihihi.. Urmm, bercakap soal pengalaman, memang banyak pahit manisnya. Kerja kat mana2 sama jeq, yg pahit akn manis, yg manis akn terus tersemat dlm kenangan.  
 
Published with Blogger-droid v2.0.9

Ahad, 20 Januari 2013

Today Is My Day ♡♥


Morning & salam 1 Malaysia...

Yezzzaaaa... after 6 day dlm penantian akhirnya... weekend!!! Hari yg di tunggu2 utk rest sampai lebam. Actually, baru jeq sampai rumah pukul 8 lebih tadi, after mandi, breakkfast & basuh baju yg dah sebakul tue, terus sign in blog! I miss my blog -_-
   
Ceriakan hari anda dgn senyuman. Morning all ~~

Pape pun nak bagi tau, daerah Kluang still lagi hujan. Sejuknya jgn cakap la dh macam turun salji kat Korea. Urmm... dah kata 3 hari berturut2 hujan tanpa henti, jawapnye memang nk banjir ler tue. Tak bimbang sangat sebab kawasan perumahan aq terletak di atas bukit, Alhamdulillah... Bagi yg terkena banjir, diharap bersabarla dgn ujian tuhan & sentiasa berwaspada, bahaya tue!

Ehem.. nak menjenab sikit, aq baru jeq dapat mood wangian baru. Bau yg segar memang memberikan mood yg ceria setiap hari. Lagi2 time nak mulakan kerja. Macam pic aq kat atas tuh, nampak ceria jeq kan. Acecehhh.. nak jugak interprem. Menyampah! Actually, ney point penting utk u all jugak... hehe... apa2 la, story makin melalut... that mean, aq TERsangatlaaaa mengantok. Maklum la nite shift. :) Bye2.. see u on next entri...

 Sweet Honesty !!


Published with Blogger-droid v2.0.9

Jumaat, 18 Januari 2013

Menggamit M.E.M.O.R.Y


Morning Malaysia... 

Salam buat aq...??? Hahaha... spontan mind aq TERingat kat this mamat! Just teringat detik2 perkenalan singkat aq with him kira2 dua tahun yg lalu... Nothing interesting, just sweet moment yg singgah dlm hidup aq for suatu ketika dulu.

For this week jeq, dah 4 kali salam di utuskan. Aq..??? Takde la terKEJUT sangat sampai terHARU. Awal perkenalan pun starting dgn kirim mengKIRIM SALAM, dulu & sekarang takde beza pun. Huhu..


Teringat pulak moment intai mengintai disebalik mesin. Pantang ada peluang, mesti nak curi2 tengok. See, macam budak2 kan! Kelakar... Bila terpandang, tersipu2 pulak senyum. Haha.. actually, mind aq baru tersedar yg aq PERNAH friend with him. Disebabkan perselisihan faham kot, dua2 amik keputusan tok mendiamkan diri adalah dalam setahun gitu. Poyo la jalan citer ney but reality!

Lama dah aq lupakan this mamat, today baru la mind aq teringat sedetik dua kenangan dgn dia. Friend SMS yg tak pernah face to face, tapi nice la! Takde la bad sangat.. Lucu!

# Sejauh mana kita melupakan kenangan, sekali terSINGGAH, terGAMIT juga ye... kuikuikui    

Rabu, 16 Januari 2013

Weight Gain


Selamat malam & slm 1 Malaysia,

Hari ney still lagi bekerja nite shift. Letih sangat2.. tak macam kerja afternoon & day shift! Lambatnya nak tunggu hari weekend, rasa macam dah tak larat sangat badan ney.. Kuikuikui. Kesian kat aq, orang dah tepuk2 bantal nak masuk tidur, tapi aq kena tunaikan kewajipan sebagai pekerja! Baru nak mula kerja, mata dah kelat2! Nak tunggu sampai pukul 8 pagi tue, rasa macam tak bergerak pulak jam! Huishhhh...

Okey la tak boleh nak celoteh panjang2 sangat, masih banyak benda nak kena setel before bersiap2 nak p keja pukul 11 malam nanti! Pliss.. pray to me tak mengNGANTOK yep malam ney & malam seterusnya.

Berbalik pada tajuk entri kali ney... Serius ke Weight Gain betul2 success boleh naikkan berat badan..??? Berapa ramai yg dh berjaya mengCHUBBYkan badan lepas minum susu ney..??? Urmm, kalau susu ney memang betul2 berkesan, seriusly nak try!


Dulu masa zaman study, aq pernah survey kat WATSON, harga sekitar RM 114 ! Now, tak pasti lah, still harga tue or dah bertukar! Kalau memang susu ney boleh buat impian aq jadi nyate, macam mana mahal pun aq sanggup beli!!

Dapat naikkan sikit pun jadilah, takde la nampak melidi sangat kan! Kalau dah kurus ney, nak berfesyen pun payah. Bila berisi sikit ney, maybe boleh tambahkan sikit keyakinan & kebolehan kita dalam membuat sesuatu pekara (faktor terlalu kurus pun boleh hilangkan keyakinan diri)

Insya-ALLAH kalau takde pape aral melintang, aq nak start try Weight Gain on this month! Kalau ada pape perubahan, ALHAMDULILLAH. If failed, memang satu pelaburan yg sia2 la org kate! Whatever la, yg penting usaha & doa...

# ragam dunia, my friend tgh semangat berDIET coz nak kurangkan berat badan! Sementara aq, tgh pelahap giler2 coz nak tambah berat badan. Kihkihkih. That K.E.H.I.D.U.P.A.N !! Masalah berbeza tapi faktor nye tetap sama... Kuikuikui

Isnin, 14 Januari 2013

Wanita Mangsa Kekejaman LELAKI



Salam 1 Malaysia,

Hyep2 u all.. how are u..??? urmmm, entri kali ney just nak share topic perbualan aq last day wif my friend mengenai, seorang gadis india dirogol enam lelaki!

Seriusly, geram bila dengar nasib siswa berusia 23 tahun tue! Apalah salah dia, sampai salah seorang dari mereka tergamak merodok besi ke dalam kemaluan mangsa sehingga usus besar & usus kecil terkeluar. Astafirullahalazim... kejam betul!

 Wajah mangsa SELEPAS & SEBELUM kejadian. 

Mangsa yang dikenali sebagai Damini tersalah menaiki bas dan dirogol sebelum dicampakkan keluar  dari bas supaya mati. Mangsa hanya dibiarkan tanpa pakaian & cedera parah! Paling terkilan, tiada satu orang pun yang sudi menghulurkan bantuan, waimah menutupi tubuhnya dgn sehelai kain. 

Beginikah layanan seorang lelaki pada seorang wanita yang memang kita ketahui lemah sifatnya. Kejadian ini berlaku di India pada tahun lalu. Mangsa koma sebanyak lima kali sejak 16 Disember 2012, dan mati pada 28 Disember 2012.

Damini bakal berkahwin pada Febuari 2013 dan telah pun membeli barang2 perkahwinannya, dan peristiwa hitam ini telah mengaggalkan impiannya. 

#Beginikah caranya anda melindungi wanita :( Semoga si pelaku menerima hukuman yg setimpal!        

Cut Or Curl ...???


Rimas + panas + susah nak jaga + gugur = T.E.N.S.I.O.N... Seriusly, tak larat rasenye berambut panjang! Actually, bukan takde pengalaman berambut panjang, maybe beberape tahun ney bergaya short hair buatkan aq selesa + senang nak jaga + tak bazir syampu + mudah sikat + tidak kusut + tak gugur = jimat duit & masa !

Cut or curl...??? If cut fesyen ape yg sesuai ek..??? Kalau curl fesyen yg mane sesuai dgn bentuk muke ek..??? Kali terakhir aq mengerintingkan rambut ketika berusia 7 tahun... Selepas dari tue, aq tak pernah curly mengCURLY kan lagi rambut.. Tetibe rase cam nak curl..??

After mengali2 kat Google, ade la tertarik ngan beberapa jenis fesyen ney.. Nampak simple tapi menarik... 




 
# Perempuan berHIJAB tak semestinya tak boleh berfesyen, INGAT rambut tue adalah MAHKOTA bagi seorang wanita !!

Ahad, 13 Januari 2013

Habit ♥♥


Selamat malam dunia maya... awaw u..???

Wahaha... pantas betul masa berlalu.. Now dah 10:30 minit malam, lagi beberape jam jeq melangkah ke tarikh yg baru... Bagi org yg berkerja cam aq ney, weekend mmg hari yg palinggggggggg bermakna la... yela.. mane ade time lagi nak bermalas2 kan.. tomorow dah kena kerja lagi.. 

Last day, ade TERsinggah kat blog pelakon popular Zahiril Adzim , seriusly tertarik dgn bait2 kate dia -copy paste_... "walau macamana pun celakanya kehidupan, ia tetap kehidupan!" Nice.. aq setuju dgn pemikiran dia... Walau camne buruk pun takdir hidup yg kita lalui, tak mungkin la kita boleh melarikan diri. Betulah kata, macam mana celakanya, itulah KEHIDUPAN!

Berbalik pada topic asal, nak share kat u all apa yg aq buat sepanjang weekend ney... Nothing special la, still melayan habit yg kelmarin... kihkihkih... u know what..???

TARRRAAAAA...
 
Published with Blogger-droid v2.0.9

Siapa kata student jeq yg makan maggi..?! See, aq pun makan tau.. Nice berdrama sambil makan maggi.. If dulu kat asrama makan maggi sambil ngadap nota LP, now... even dah keje still lagi berMAGGI.. kuang3..

#Kehadiran 2013 betul2 memberikan sinar! Akhirnya aq semakin jauh meninggalkan kepayahan tu. Thanks to ALLAH bagi kekutan pada aq, ALHAMDULILLAH. :)

Sabtu, 12 Januari 2013

Bilakah Akan S.I.A.P ..??



Masa terus berlalu.. rupanya aq masih tertinggal sesuatu!! Camano aq boleh terFORGET untuk menyambung story "Kita Ditakdirkan Bersama.." Gara-gara ketandusan idea for the last part, aq boleh menggantungkan mcm tue jer citer tue... Aishhhh!!! Sgt memalukan...

 Still remind..???

Ilusi penulis!

For ur information, tanggal 25 Ogos 2012, aq ade mengePOST cerita pendek yg berkisarkan LOVE.. LOVE.. & LOVE !!Disebabkan kesilapan teknikal idea, citer tue tergantung sudah!! Whatever la... Insya-ALLAH ada masa terluang i will be continue soon...

#Pada u all yg terlepas pandang about "Kita Ditakdirkan Bersama", bolehla repeat semule wif tekan this CLICK 

Congratulation, My Friend !!


Salam 1 Malaysia,

Entri 2nd for today nak wish congratulation to my friend, Kak Amy ! Alhamdulillah, akhirnya my friend decide bakal menamatkan zaman bujangnya 2 bulan lagi. Tahniah... suke2... 
 


To kak Amy ;

Congratulation sis!! See, akk lebih kuat semangat dari org, kan..??? Tutup citer lame, bukak buku baru! I hope u happy sis wif ur future husbund... Org doa kn semuanya berjalan dgn lancar tanpa sebarang halangan. Jgn lupe jemput we all, Final member datang majlis nikah nanti yep... Ingat sis, perhubungan yang direstu ibu membawa bahagia... I know akk akn bahagia wif Anton.  Tahniah..    



SELAMAT PENGANTIN BARU "AMY ANTON"
FROM ZON NANA KE BLOGGER
 Published with Blogger-droid v2.0.9

Terima Hakikat



Peningkatan usia, akn lebih mematangkan pemikiran seseorang. Yup, aq setuju sangat..!! ALHAMDULILAH, melangkah ke usia 23 tahun mengajar aq satu pekara tentang, belajar menerima hakikat.

Kesilapan lalu banyak mengajar aq erti kehidupan yg sebenar. Jatuh bangun mengorak langkah telah membuka minda, gagal bukan bererti kalah! Tapi, gagal adalah permulaan bagi pemenang. :) Now, aq percaya kalau semua pekara yg terjadi adalah bersebab! 

 Gagal ketika membuat keputusan, aq anggap mungkin ketika itu aq masih terlalu kerdil utk berfikir secara matang. Dan aq percaya, Allah mahukan aq berfikir secara panjang dan temu keputusan yg membahagiakan...

Gagal memiliki apa yg aq mahukan, Allah lebih tahu apa yg terbaik untuk makhluknya. Dia sengaja menguji kita dgn kegagalan supaya kita berusaha & berdoa kepadaNya.

Semua yg berlaku bersebab, kegagalan aq mengapai pelangi mungkin hanya fantasi... tapi, aq yakin suatu hari nanti semua tue bukanlah lagi ilusi. Satu pengajaran yg aq sempat belajar dari pengalaman lalu, melangkah adalah kehadapan, bukan mundur kebelakang atau melangkah tapi masih menoleh ke belakang...

#semangat berusaha kumpul aset... takde mase nk bersosial & hal2 sewaktu dgn nye¤

Published with Blogger-droid v2.0.9

Jumaat, 11 Januari 2013

Bukan Alasan ..



Selamat Malam dunia maya & salam 1 Malaysia... 


Urmmm.. letihnye riney! Al-maklumlah bekerja 6 hari seminggu... Beza dgn duty dulu.. juz 4 day working.... whatever la... besok tinggal sehari jeq lagi keje before..... off day... yiehaaa... dah plan nak tgk korean drama, All About Eve hujung minggu ney... hihihi... 

Walaupu busy + tired ... still lagi nk luangkan mase wif my blog... sehari tak menjengah Zon Nana Ke, rasa mcm tak perfect plak..... hihi... Kalau dulu agak leceh sikit nak update entri.. Kena on lappy + wifi, baru la dpt mengePOST... skrg dh takde masalah lagi... ⊙_⊙

Semenjak dh memiliki boyfie baru ney, kat dlm kereta pun boleh update.... Actually, ney jeq tujuan aq beli tablet.... nak memudahkah urusan update mengupdate.. Mudah + ringkas + padat use this application... thanks to blogger-droid v2.0.9... mmg best!!


Uwarghhhhhhhhh... mengantokkkk!! Besok nak kena keja lagi... Walaupun penat + bosan sik ngadap benda yg same, semua tue bukan alasan... demi impian tue, segala lelah ditepikan dulu.. Nyte dunia maya... 

#Mahu jadi ank yg mampu mendapatkan sesuatu tanpa mengharapkan duit parent! I can do it! Trust me...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Rabu, 9 Januari 2013

Ole2 Dari Medan !!




Thanks so much to Kak Mariati sebab bagi key chain for me & Final member. Suka sangat sebab key chain berbentuk selipar jepun tue ada tertulis "LAKETOBA" atau bahasa Indonesia nyer "DANAU TOBA". Ecehhhh... walaupun tak dapat menjejakkan kaki ke Medan, Indonesia. Kira ade la jugak kraftangan dari sana... kenangan! Gumawo...kihkihkih

Lake Toba

Selain tue, kita orang ade gak diberikan sepotong seorang cake yg dipanggil "BIKA AMBON"... Menurut story2 membe2 dari sana (Indonesia), Bika Ambon merupakan cake termahal yang berasal dari Medan. Kalau ikut RM, sekitar 40 ringgit satu kotak. Tak sempat nak snap picture, tapi sempat menggali dari En. Google.. hehehe.. Pada u all yg tak pernah tgk boleh la tgk pic dibawah... Bagi yg belum pernah rasa, cubalah.... rasanya mmg ohsemmmm... 

  Bika Ambon

#Teringin nak tahu cara pembuatan cake ney... sbb hasil cake ney mmg terbaik !!!

 Published with Blogger-droid v2.0.9

Selasa, 8 Januari 2013

The End ~~



Published with Blogger-droid v2.0.9


Terlalu ikutkan hati, mati!
Maaf...
Kau sengaja menguji kesabaran aq,
sementara aq sudah terlalu lama
M.E.M.B.E.N.C.I

Percayalah, kesakitan itu hanya sementara!
pergilah...
Jgn mengenang pada ku lagi.
Kau akan bahagia nanti,
Trust me :)

# ur life be complete without me ♡♥