nuffnang

Sabtu, 5 September 2015

Im Lucky Girl


Selamat malam & salam 1 Malaysia,

Hi september, hi dunia maya, hi stalker, hi follower... Hehehe... >Bajet Jejari Runcing ke banyak follower<

Okey, tak tau nak story apa.. Tapi jari gatal2 nak menari2 atas keyboard.. Tinggi betul cita2 nk jadi writer... Hahaha...

Hari ni shutdown... Sepatutnya hari ni aku planing nak cari kain untuk buat tabir pasang kat bilik masa wedding nanti. Tabir memang nak buat sendiri jer... Boleh pakai lama sikit :) Kalau sewa... Lepas majlis dah bukak!! Kalau buat sendiri, nak gantung sebulan pon takde sape nk marah.. Baru la terasa feel hari2 pengantin baru... :)

Tetiba En Fiance ngajak ambik wedding card yg dh siap tu.. And tetiba berat hati nak cakap yg aku dh planing nak keluar dgn mak ayah. Tapi, aku terus terang gak.... Time tu gak En Fiance offer utk hantar...

Tiba2... Aku boleh moody !! Seriously aku pun tak tau kenapa. Padahal masa berdua la waktu yg paling aku titik beratkan :( Aku tau masa aku berkeras nak pergi dgn mak ayah jugak, En Fiance dah kecik hati. Time tu En Fiance tenung dgn penuh persoalan. Tapi cepat2 En Fiance pujuk hati dia utk bersabar. And lastly, aku decide pergi jela dgn dia. Walaupun........... Masih tak puas hati!!

Dah decide... Aku boleh buat perangai lagi tu. Nak protes kononnye!! Bila En Fiance tanya sepatah, aku jawab sepatah. Mata fokus kat fone.. Pura2 tgh busy online. Tepat jam 6:55 pagi, aku terus blah!! Tapi sempat cakap 'ok la nak balik' kat En Fiance... Sikit pun tak toleh kat dia. Kejam tak...??

Pagi tu sampai je kat rumah... Dpt SMS dari En Fiance... Katanya, kalau aku nak pergi dgn mak ayah (tanpa dia), pergilah.... Sbb En Fiance kena hantar mak abah ke Skudai. Aku tau itu peluang En Fiance nak buat aku happy semula. :(

Egois, selfish, degil !!!!!! Berbakul2 aku kutuk diri sendiri !! Hissss... Kenapalah aku suka sgt layankan angin monsun tu... Sikit pun tak rasa bersalah!!!

Nana !!!! Kau tak sedar ke dia sanggup buat apa je asalkan kau gembira. Dia tolak hati perasaan dia sebab nak layan kerenah ngada2 kau tu!! Itu pun tak sedar lagi ke?!!

Ya ALLAH apalah yg aku dah buat ni?! Kenapa semakin hampir hari bahagia kami, aku selalu bersikap tegang. Aku jugak yg selalu mulakan!!! Sabarnya dia dgn kerenah entah apa2 aku ni. Sayang awak sgt2...

Now, we all text kat whatsapp... Sikit pun En Fiance tak pertikai kenapa aku layan dia macam tu. Always care and tanya dah makan ke belum and the bla bla... Soalan semua yg murni2 je sbb tak nak aku marah2. Dlm berbalas2 text tu tiba2 aku rasa sebak...

U must be change Nana !! Mak kata aku beruntung sbb En Fiance bersifat peduli. Mother always true.... Ye, aku beruntung :) Thanks to Allah sebab anugerahkan dia utk aku.. Aku bersyukur sgt....

End_

2 ulasan: